Bemutatkozás
2021. november 15. írta: John_Cure

Bemutatkozás

A nevem Győrffy-Kiss József.
Napjainkban Dugonics András- díjas író, tartalékos katona, kriminálpszichológiai szaktanácsadó és bűnmegelőzési specialista.

Végzettségeimet és szakképzettségeimet tekintve rajzfilm mozdulattervező, kriminálpszichológiai konzultáns, önvédelmi- és támadáselhárítási szakértő sportoktató, nemzetközi kapcsolatok szakértő, nemzetbiztonsági és biztonságpolitikai elemző.

Történeteimet John Cure álnéven publikálom. Bemutatkozó regényem "Hontalan lelkek" címmel 2007-ben jelent meg. Azóta könyveim sci-fi, thriller, horror, és krimi kategóriában, valamint összesítettben is vezették a sikerlistákat. Az olvasók 2017-ben a Rekviem egy halott lányért című regényemet az Aranykönyv- díj közönségszavazáson, szórakoztató irodalom kategóriában 500 regényből a TOP 10-be választották. Valamint 2019-ben egy széles körben indított közönségszavazáson az 5 legnépszerűbb kortárs magyar író közé kerültem.

Az olvasók szavazati alapján "Horror regények" kategóriában 2020. október 18-án, a magyar regényírás napján kiosztása kerülő Dugonics András Irodalmi Díj I. helyezettje lettem.

Gyerekkorom igazi nyírségi mezítlábas kisfiúként éltem. Az a típus voltam, akit manapság ezoterikus szakirodalmakban „indigó gyereknek” hívnak. Tehetségem és vonzalmam a művészetek irányába nagyon korán megmutatkozott, ahogy kiváló kommunikációs és szervezőkészségem is. Kamaszkoromban alkotó- és kalandvágyam, folyamatos tenni akarásom sokkal inkább magával ragadott, mint az iskolai tanulmányok. Ennek köszönhetően középiskolai tanulmányaim rövid időre kénytelen voltam abbahagyni. Azokban a boldog kölyökgólya években két barátommal hip-hop együttest alapítottunk, amivel tágabb környezetükben is szép sikereket értünk el. Éjjel zenei alapokat és szövegeket szerkesztettünk, nappal pedig hol segédmunkásként, hol pedig rakodómunkásként dolgoztam. Mint ahogy az lenni szokott, sokan nem hittek bennem, de álmaimat a nehézségek ellenére sem adtam fel.

​Kalandos és lázadó ifjúságomat követően művészeti, katonai, és diplomáciai tanulmányokat folytattam. Egyik gyerekkori nagy álmom megvalósításaként 2001-től néhány évig nagy sikerű nemzetközi rajzfilmek tervezésben működtem közre, majd közel tíz évig kormányzati háttérszervezetek és nemzetközi cégcsoportok főtanácsadójaként, operatív igazgatójaként, majd stratégiai igazgatójaként dolgoztam.

 239437244_1973945992773966_2142427129575196448_n.jpg


Jelenleg az írás mellett egy bűnmegelőzéssel és védelmi kutatással foglalkozó szervezet vezetői tisztségét töltöm be, valamint bűnmegelőzési programokat irányítok és preventív edukációs előadásokat tartok iskolásoknak. Elsődleges szakterületem az emberkereskedelem elleni fellépés.

Mindezek mellett, a haza szolgálatát a legnemesebb feladatok egyikének tartom. Vallom, hogy az országunk védelme közös ügyünk, erkölcsi és hazafias kötelezettség, ezért  a Magyar Honvédség tartalékos állományában is katonai szolgálatot vállaltam. 

Számomra mindig fontos volt a társadalmi szerepvállalás.
2020-tól tagja vagyok a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesületének.
Büszkeséggel tölt el, hogy 2011 óta a Nemzetközi Rendőrszövetség tiszteletbeli tagja, 2013 óta pedig a Magyar Rendészettudományi Társaságnak (MRTT), valamint a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) Nemzetbiztonsági Szakosztályának tagja lehetek. 

Mára már szinte köztudott, hogy nagy állatbarát vagyok, kutyákat és macskákat mentő szervezeteket támogatok, valamint aktívan is segítem a munkájukat. Vidéki otthonomban magam is tucatnyi cicáról és kutyusról gondoskodom, akiknek többségét az utcáról, a biztos halál elől mentettem meg.

Az írás mellett igazi kikapcsolódást a természet, a nyírségi vidéki élet jelent számomra. Kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik az olvasás, a természetjárás, és az aktív sportolás: futni járok, valamint közel húsz éve ismerkedem harcművészetekkel, és űzök különböző küzdősportokat. 

Amikor írok tudatosan arra törekszem, hogy a történeteim lendületesek, leírásaim pedig filmszerűek legyenek, mellőzve az üresjáratokat. Fontosnak és mellőzhetetlennek tartom a tudatos dramaturgiát, a kidolgozott karakterábrázolást, valamint a feszültség megfelelő adagolását.

Újabban tizenegyedik regényemen dolgozom, ami 2023 őszén jelenik meg az Álomgyár Kiadó gondozásában.

Eddig megjelent könyveim:

• Hontalan lelkek - Hontalan lelkek trilógia 1. (első kiadás 2006; második kiadás 2016; harmadik kiadás 2020)
• A Gonosz új arca (első kiadás 2015, második kiadás 2019)
• A fekete esernyős férfi (első kiadás 2016, másdoik kiadás 2021)
• Rekviem egy halott lányért - Hontalan lelkek trilógia 2. (első kiadás 2017; második kiadás 2021)
• A boszorkány hagyatéka (első kiadás 2018; második kiadás 2022)
• A lány, akit élve ástak el – Medúza krónikák I. (első kiadás 2019, második kiadás 2022)
• Démonok ivadéka - Hontalan lelkek-trilógia 3. (2021)
• Hamu (2021)
• Istentelen vidék (2022)
• Az ártatlanság vámszedői – Medúza krónikák II. (2022)

Díjak, jelölések:

• Az Év Könyve- díj jelölés (2022)
• Dugonics András Irodalmi Díj - I. helyezett "Horror regény kategória" (2020)
• Zsoldos Péter- díj jelölés (2017)
• Aranykönyv- díj döntős (2017)
• Aranykönyv- díj jelölés (2018)

Közösségi szerepvállalások, szervezeti tagságok :

• 2023-tól Emberkereskedelem Elleni Koordinátori Hálózat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei tagja 
• 2020-tól Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesület tagja 
• 2014-től Magyar Hadtudományi Társaság, Nemzetbiztonsági szakosztály tagja
• 2014-től Magyar Rendészettudományi Társaság tagja
• 2011-től Nemzetközi Rendőrszövetség - Magyar Szekció, Tiszteletbeli tagja

Harcművészethez és küzdősporthoz köthető vezetői tevékenységek :

• 2009-2013 Thai-box szakosztályvezető (Rita-Ring Sportegyesület)
• 2013-2015 Systema instruktor (Fürkészek Systema Gyakorlócsoport)


johncure_2020_03_web.jpg

 

Kedvet kaptál a horror és a misztikus thrillerek világához?
Regényeim közül ide kattintva találhatsz kedvedre valót! 

- John Cure -
Győrffy-Kiss József Dugonics András- díjas író, kriminálpszichológiai konzultáns és bűnmegelőzési specialista 

A bejegyzés trackback címe:

https://johncure.blog.hu/api/trackback/id/tr5716756210
süti beállítások módosítása